Leercirkel ‘Een beschermd thuis’

 

De beweging naar een beschermd thuis is een feit. Gemeenten zijn samen met betrokken partners volop bezig met de transformatie van traditioneel beschermd wonen naar een beschermd thuis. In dit licht heeft de VNG een werkagenda ontwikkeld met een focus op de inhoudelijke doordecentralisatie van beschermd wonen. De Preventie Alliantie heeft recent een gids uitgewerkt voor de beweging naar een beschermd thuis, voortbouwend op de toekomstvisie beschermd wonen van de commissie Dannenberg. Om gemeenten bij de inhoudelijke doordecentralisatie naar een beschermd thuis te helpen en professionals bij elkaar te brengen die zich hiermee bezig houden organiseren wij voor de VNG en de Preventie Alliantie een leercirkel die bestaat uit vier online werksessies in het najaar van 2022.

In de leercirkel Een beschermd thuis deelt u kennis en gaat u gezamenlijk met dit (beleids-)vraagstuk aan de slag. U wordt daarbij uitgenodigd een concreet vraagstuk aan te dragen uit uw eigen werkpraktijk. Zo werkt u toe naar een concreet en tastbaar resultaat voor uw eigen gemeente.

 De leercirkel wordt in opdracht van VNG en de Preventie Alliantie georganiseerd, en wordt uitgevoerd door Bernd Wondergem en Prof. Judith Wolf (Preventie Alliantie, Radboudumc).

*Deelname aan de leercirkel is gratis.

Introductiebijeenkomst

Op 16 juni is er voor belangstellenden een online introductiebijeenkomst geweest met meer informatie over deze leercirkel en alle ruimte voor vragen en suggesties.

Aanmelden voor de leercirkel: een beschermd thuis

4 online sessies in het najaar van 2022: nl 22 september; 13 oktober; 3 november en 1 december. Deze bijeenkomsten zijn steeds van 15.00 tot 17.00 uur.