Ga naar:

Publicaties

Submenu:

Effectiveness of case management for homeless persons: A systematic review

de Vet, R., van Luijtelaar, M., Brilleslijper-Kater, S., Vanderplasschen, W., Beijersbergen, M., Wolf, J., 2013. Effectiveness of case management for homeless persons: A systematic review.

Soort publicatie: Artikel
Beschrijving

De Academische werkplaats Opvang & Herstel streeft naar professionaliserings en kwaliteitsverbetering van het methodisch handelen van medewerkers bij maatschappelijke opvanginstellingen. In 2007 werd een start gemaakt met methodiekontwikkeling.
Als input voor de methodiekontwikkeling heeft Impuls een uitgebreid onderzoek van de internationale literatuur uitgevoerd. De te beantwoorden vraag van dit literatuuronderzoek luidde: Wat is er bekend over effectieve interventies voor dakloze mensen?
De resultaten gepresenteerd in dit artikel spitsen zich toe op vijf interventies: Case management, Intensive Case Management, Strenghts Based Case Management, Critical Time Intervention en Assertive Community Treatment. Uit dit artikel blijkt dat Critical Time Intervention (CTI) meerwaarde zou kunnen hebben bij het verbeteren van de doorstroming in de maatschappelijke opvang.


Dit artikel is op te vragen.

Tijdschrift: American Journal of Public Health, 103(10), e13-e26.

Deze publicatie is onderdeel van EffeCTIef: studie naar het effect van Critical Time Intervention in de maatschappelijke opvang
Bekijk dit project »
« Terug

"Gedreven door kennis, bewogen door mensen"